Gillar du äldre fastigheter?

trapphusrenovering uppsala

Har du ett tycker för äldre hus? Det är inte så konstigt. Många äldre hus som byggdes i förförra sekelskiftet byggdes med helt andra metoder och sätt, jämfört med i dag. Man byggde med stor kärlek till byggnaden. På den tiden var byggmaterialet dyrt medan arbetskraften var billig. Det gjorde att hantverkarna var mycket rädda om byggmaterialet, det slösades verkligen inte med det.

Man tog tid på sig när man byggde förut

Man byggde heller inte i samma rasande tempo som man gör idag. På den tiden fick bygget ta den tid det tog, och man byggde med en helt annan kvalitet, man var noggrann med luftspalter i väggar och tak, man var noggrann med hela utförandet, och det kunde man när det inte var lika bråttom som det är idag. Idag är arbetskraften dyr, och materialet billigt. Det gör att de flesta byggherrar vill att bygget ska gå så snabbt det bara går, vilket gör att kvaliteten kommer i sista hand – tyvärr. Så den som gillar äldre byggnader förmodligen gör det därför att man byggde med en otroligt fin kvalitet. Men äldre byggnader blir ju slitna, och att ha ett fult och slitet trapphus gör ingen glad. Om man gör en grundlig renovering av trapphus så höjer du värdet på hela fastigheten.

Viktigt anlita hantverkare som kan renovera äldre fastigheter

När det kommer till att renovera äldre fastigheter är det viktigt att anlita en hantverkare som kan renovera äldre fastigheter, annars kanske du förstör hela byggnaden. Det finns särskilda hantverkare som kan renovera trapphuset på ett varsamt sätt, som kan måla äldre trapphus och som bevarar fina detaljer i huset, så höjer du värdet på hela fastigheten. Ska du renovera golvet, men har stentrappor? Du vet väl om att stengolv går alldeles utmärkt att slipa om? När man slipar dessa så tar man fram en helt ny yta, fri från smuts och hack i golvet. När väl en golvslipare har gjort sitt jobb, så behandlar man golvet med någon fin ytbehandling. På så sätt kommer golvet att hålla i minst 20 år till och var fint. När man ändå är i gång med en trapphusrenovering kan man faktiskt passa på att byta alla lampor till el-sparande led lampor. Då vet man att man sänker elanvändningen i fastigheten. Kanske byta dörrar? Och entrédörren, efter det har du näst intill ett perfekt och mycket vackert trapphus som du som fastighetsägare kan vara nöjd med. Vill du läsa mer om hantverkare som kan renovera på ett varsamt sätt äldre trapphus? Läs då mer här: andresmaleri.se/trapphusrenovering-uppsala.