Nu vågar vi ta in mer in i badrummen

badrumsrenovering lidingö

Äntligen har vi förstått (på nytt) vad trä gör för oss människor. Trä är ett mycket levande material som bidrar till ett otroligt välbefinnande. Träet kommer ju från naturen, och naturen har verkligen flyttat in i vår inredning under de senaste 5 åren. Överraskande och roligt är att vi ser att den nordiska inredningen har slagit utomlands. Moderna kök och badrum ser ju ut som om de fanns i våra egna hus.

Det är något vilsamt över den Skandinaviska inredningen, så det är ju inte konstigt att den slår utomlands. Till den Skandinaviska inredningen räknar vi vita väggar, raka linjer, sparsmakad stil, träinslag, golv lagda med klinker eller sten. Den förändring som vi förmodligen kommer att se nästa år är mörkare färger, mörkare träslag och ännu mer träpaneler, nedsänkta handfat i badrumsskåp som rymmer allt det där som vi vill städa undan. Förmodligen kommer vi även att se ännu mer raka lodräta linjer, en mer maskulin inredning än vad vi tidigare sett.

För den vågade ser vi till och med heltäckningsmattor i badrummen. De så utskällda och utslängda heltäckningsmattorna har kommit tillbaka med råge. En orsak kan vara är att de har bättre material och att våra dammsugare är bättre på att avlägsna skräp och damm från dem. De är inte lika allergiframkallande som förut. Tänk dig att kliva ur duschen eller badkaret direkt på en skön heltäckningsmatta, slippa halkiga badrumsmattor och kalla stengolv. En heltäckningsmatta är bättre än golvvärme som kräver uppvärmning och slöseri med el och energi.
Blandarna ser inte längre ut som blandare, mer som en liten rak stolpe invid handfatet. Och handdukskrokarna har fått längd och sträcker sig längs väggarna som långa lodräta pinnar, från naturen.