Hur blir priserna för BRF i år?

Nytt år, nya möjligheter. Så brukar man tänka när året är nytt och man ska ta nya tag. Det gäller ju i allra högsta grad för var och en av oss, men det kanske även gäller för samhället i stort? Kan vi ta nya tag för att bygga ett ännu bättre samhälle? Och hur gör man? Nu tänker vi inte på politiska beslut, det får politikerna göra själva, då de är bäst på det. Här tänker vi på det ekonomiska området, och för vårt eget välbefinnande.

Bor du i bostadsrätt?

Bor du i en bostadsrätt? Då kanske du följer med priserna som både går upp och ner under kommande året. Så tror i alla fall SBAB. Vad de spår är att först går priserna upp och sedan någon gång under 2022, lär de gå ner. Detta har ekonomerna länge väntat på; då de menar att priserna på många bostadsrätter är en bubbla som snart kommer att spricka. Mellan åren 2022-2024 lär priserna falla med cirka 6 %, om nu SBAB får rätt.
Så är det läge att sälja eller bo kvar? Ja det beror ju på vad man har tänkt göra efter en försäljning. Om man vill flytta in i något större bör man kanske sälja nu innan priset sjunker. Men har man inte behov av någon förändring av boytan, ja då är nog det bästa att sitta lugnt i båten.

Är det säkert att bo i bostadsrätt?

Det finns en säkerhet som gäller den egna bostadsrätten, där det självklart gäller att man har en hemförsäkring, ifall att något skulle hända. Men även bostadsrättsföreningen bör ha en “hemförsäkring”, som gäller hela fastigheten. Nu finns det ju ingen hemförsäkring för en hel bostadsrättsförening, däremot finns det fastighetsförsäkringar som ska försäkra hela fastigheten mot skador som fuktskada till exempel, och andra slags skador som kan ske i en fastighet. Många BRF har flera fastigheter och då är det mycket viktigt att ha rätt slags fastighetsförsäkring som täcker sådant som kan hända i en fastighet.

Det finns mäklare som gör jobbet med fastighetsförsäkringen

Något som jag inte visste om förut, (men man lär sig ju så länge man lever) är att det finns mäklare även för fastighetsförsäkringar. Det är en tjänst som en mäklare erbjuder till BRF:er. Det låter verkligen som en otrolig tjänst! Dessutom kostar det tydligen inte mer än när man själv tecknar en fastighetsförsäkring. Och dessutom får man hjälpa vid skadeanmälan, vid olika frågor eller oklarheter angående ens fastighetsförsäkring som gäller bostadsrättsföreningen.

Hur blir priserna för BRF i år?

Lämna ett svar