Måla om själv eller ta professionell hjälp?

Ny färg, eller nya tapeter, är ett av de enklaste sätten att förnya sin bostad. Det gäller även om du hyr din bostad. Du kan måla om själv, men du kan också anlita professionell hjälp. 

Med ny färg blir väggarna i ditt hem som nya. Det innebär att hela rummet upplevs som nytt. Många väljer att måla om själva, men ska man få riktigt bra resultat är det bäst att kontakta professionella målare. På adressen https://xn--mlare-huddinge-lib.se/malare-i-farsta/ hittar du exempelvis målare i Farsta.

Kan målaren måla om min hyresrätt?

Även om du bor i hyresrätt kan du måla om. Värden ska stå för underhållsmålning, men om du flyttar in och inte gillar färgen på väggarna får du i de flesta fall måla om. Kolla dock upp det med värden, för det är inte säkert att du får måla om i vilken färg som helst.

Om värden först inte vill godkänna din ommålning, förtydliga då att du kommer att anlita en professionell målare. Kanske ökar detta sannolikheten för att du får ett ja. Om du bor i Farsta kan du använda URL:en som du hittar högre upp på denna sida.

Farsta Målare

Om du väljer att måla själv

Det är mycket att tänka på när man väljer att måla om ett rum själv. Expressen har en lista med några saker att tänka på. I artikeln hittar du bl.a. tipset att använda en klädroller för att få bort damm från målarrollen.

Behöver du inspiration?

  • Måla golvet vitt och väggarna i en färg. 
  • Kombinera olika färger, med samma styrka, i samma rum. Texta också att måla en möbel i en färg som matchar fondväggen.
  • Experimentera med olika nyanser av vitt, exempelvis på golv, vägg och lister. 

Dessa tips är lika användbara för dig som väljer att måla om själv som för dig som anlitar en professionell målare.

Måla om själv eller ta professionell hjälp?

Lämna ett svar