Renovera köket i din bostad

Att renovera köket i bostaden är ett av de bästa sätten att förnya intrycket av hela hemmet. Att köket dessutom blir mer praktiskt får dessutom stor betydelse för kvaliteten på matlagningen, och för glädjen i att laga mat. Slutligen innebär en köksrenovering att värdet på en ägd bostad ökar. 

Oavsett om du äger eller hyr din lägenhet kan du förnya och förbättra köket. Den mest genomgripande förändringen kan du bara åstadkomma om du äger bostaden. Det är då du kan riva ut det gamla köket, flytta rör och el, sätta in en större spis, med mera. Men även i en hyresrätt går det att förändra och förbättra köket en hel del. 

Om du bor i bostadsrätt

Bostadsrätten är en speciell bostadsform, som innehavaren till skillnad från en ägarlägenhet egentligen inte äger. Det är föreningen som äger bostadsrätten, vilket innebär att du måste har föreningens tillstånd för att göra större förändringar i lägenheten. Ofta finns det inskrivet i stadgarna du som boende får göra. Du kan läsa mer om köksrenovering i bostadsrätt här.

Har du väl fått styrelsens godkännande för renoveringen börjar det roliga, nämligen att bestämma material, färger, vitvaror och allt annat. Det är lätt att drabbas av beslutsångest, framför allt om man har en generös budget för projektet. Vill du ha inspiration av ett riktigt proffs kan du läsa om Jessica Frejs kök, som hon låtit renovera för att kunna spela in matlagningsprogram. I hennes proffskök hittar vi bl.a. följande:

  • Köksö med disk- och tvättmaskin, nedfällbar fläkt, spis och diskho.
  • Dubbla ugnar.
  • Riktbara spotlights.
  • Specialgjuten bänkskiva i corian.
Köksrenovering

Köksrenovering i hyresrätt

Bor du i hyresrätt kan du inte dra om rören, ta ned väggar eller installera en uppfällbar fläkt. Men det finns mycket annat du faktiskt kan göra. Här är några exempel:

  • Måla om golvet.
  • Utnyttja väggarna för förvaring, med handdukshängare, hyllor och magnetlister för knivar.
  • Sätt nya knoppar på dörrar och lådor. 

Renovera köket i din bostad

Lämna ett svar